Till startsidan
Translate

Faktura från Kraftringen

Du vet väl att du kan få din faktura elektroniskt direkt i din dator eller mobil, oavsett var du befinner dig?

Anmäl dig för elektronisk faktura så är du säker på att inte missa någon betalning. Samtidigt blir betalningen mycket enklare med ett redan ifyllt belopp, betalreferens och rätt förfallodag. Det tar bara någon minut att anmäla dig.

Kraftringen erbjuder följande elektroniska alternativ:

Kivra, en digital brevlåda

Med Kivra får du automatiskt våra fakturor till din digitala brevlåda. I Kivra finns även en betallösning, där alla betaluppgifter redan är ifyllda. Du behöver bara godkänna fakturan.

När du får en ny faktura skickas ett e-postmeddelande till dig. Du loggar in på Kivra med Mobilt Bank-id, all data är krypterad och lagras säkert i Kivras system i Sverige. Ingen annan än du själv har tillgång till dokumenten.

Om du har anmält dig till Kivra men vill inte ha din faktura från Kraftringen till den digitala brevlådan, utan vill fortsätta få din faktura som tidigare. Då måste du logga in på ditt konto hos Kivra och avanmäla faktura från Kraftringen Nät AB. 

E-faktura

Vill du hellre få fakturan direkt till din internetbank anmäler du det i internetbanken och godkänner Kraftringen Nät AB som betalningsmottagare. Även här är alla betaluppgifter ifyllda och du behöver därför bara godkänna fakturan.

E-postfaktura

Du kan också få våra fakturor med e-post. Enklast anmäler du att du vill ha fakturan med e post på Mina Sidor. Du kan också mejla till kundservice@kraftringen.se så hjälper vi dig. Ange ditt kundnummer eller organisationsnummer och till vilken e-postadress du vill få fakturorna skickade.

Autogiro

Autogiro är ett alternativ till digitala betallösningar som kan kombineras med alla våra fakturaalternativ. Autogiro är ett enkelt och säkert betalsätt som innebär att fakturabeloppet dras från ditt konto på fakturans förfallodag. Precis som med de digitala betallösningarna följer alla betalreferenser med automatiskt. Allt du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot dagen före förfallodagen.

Du skaffar autogiro genom att anmäla till din internetbank eller genom att fylla i Bankgirots autogiroanmälan och skicka in anmälan digitalt.

Vi vill minska mängden pappersfakturor för miljöns skull

Målet är en enklare och effektivare hantering av fakturor samt en minskad miljöpåverkan. Vi hoppas att du, precis som vi, ser stora fördelar med att gå över till elektronisk faktura.

Se din faktura på Mina sidor

Oavsett vilket fakturaalternativ du väljer kan du alltid se din kompletta fakturaspecifikation genom att logga in på Mina sidor.

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020-32 61 00 eller skicka e-post till oss om du undrar över något.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]