Till startsidan
Translate

Energikartläggningschecken ger möjligheter

Energikartläggningscheck

Nu finns det ett statligt stöd att söka för företag som vill kartlägga sin energianvändning som kallas för ”energikartläggningscheck”.

Stöd för energikartläggning ska sökas innan energikartläggningen genomförs och innan energikonsult köps in. Här får du vägledning kring vad en energikartläggning bör kosta för ditt företag och hur mycket stöd företaget ska söka.

Ta hjälp av tabellen nedan när du ska göra din ansökan om stöd. Utgå från hur stor energianvändning i MWh/år som företaget har.

Stöd för energikartläggning
Energianvändning MWh/år 

Total kostnad för energikartläggningen (kr)

Stöd du ska söka – 50 % av total kostnad för energikartläggning (kr)
300-499  40 000  20 000
 500-1999  60 000  30 000
2000-3999  80 000  40 000
 >4000  100 000  50 000 (högst möjliga stöd)

Förslag på förbättringar

Med en energianalys av ditt företag får du förslag på åtgärder som gör att ni kan optimera energianvändningen. Vår tjänst Energianalys är anpassad för kraven som Energimyndigheten ställer på den rapportering som ska göras när man beviljats stödet.

Om du har bestämt dig för att genomföra denna typ av energistudie på ditt företag kan du ansöka om stödet hos Energimyndigheten. Du söker stödet via Energimyndighetens tjänst e-kanalen och om du vill så kan vi hjälpa till även med detta.

Auktoriserad leverantör inom energikartläggning 

Kraftringen är numera ett av åtta företag som är utbildade och auktoriserade av Energieffektiviseringsföretagen (EEF) för energikartläggningar. Läs mer om auktorisationen. 

 

 


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]