Till startsidan
Translate

Elbilsladdning för olika behov

Elbildladdning

Med vår elbilsladdning ser vi till att du alltid har en laddad bil när du behöver den – helt utan krångel. För att ditt företag ska få en väl anpassad lösning ser vi tillsammans över verksamhetens specifika förutsättningar för elbilsladdning.

Vi tittar på elanvändningen och effektbehovet för att säkerställa att du får en elbilsladdning med rätt kapacitet, utan onödiga kostnader. Med detta som utgångspunkt skräddarsyr vi sedan en lösning för din verksamhets elbilsladdning. Vi tar också hand om hela entreprenaden med markarbeten, installation av laddare och driftsättning.

För att ditt företags lösning för elbilsladdning ska bli ännu enklare, erbjuder vi också tjänster där vi ansvarar för, och hjälper er, med allt från övervakning och service till kundsupport och betaltjänster för laddning. Läs mer om våra smarta tjänster.

Med vår elbilsladdning får du alltid fem års garanti på installationsarbetet och upp till fem års garanti på själva laddarna. 

När du väljer Kraftringen som leverantör väljer du en helhetslösning för elbilsladdning som är enkel att använda.

Hur snabb elbilsladdning behöver din verksamhet?

Vi utrustar laddarna för de behov ni har och något förenklat finns det tre nivåer att välja på:

Vardagsladdning Semisnabb laddning  Snabbladdning 
Ger ca 2 mil per timme Ger ca 12 mil per timme Ger ca 25 mil per timme 
Enfasladdning vid 16A, laddeffekt 3,7 kW Trefasladdning vid 32A, laddeffekt 22 kW Likströmsladdning (DC), laddeffekt 50 kW 
Låt medarbetare ladda bilen under arbetsdagen.  Till fordon som används i verksamheten eller som en service och konkurrensfördel för verksamheter där kunderna stannar ett par timmar. Till fordon som används i verksamheten eller som en service och konkurrensfördel för verksamheter där kunderna stannar kortare stunder. 

Vilken effekt en bil laddas med varierar och det är inte alla bilar som går att snabbladda. Laddeffekten kan begränsas av den ström som bilen kan ta emot vilket då ger färre mil per timme. Laddtiden varierar också beroende på batteriets storlek och hur urladdat det är.

Laddarna kan monteras fristående på stolpe eller vägg. Det går också att få laddarna lackade efter era önskemål så att de blir en ännu tydligare del av er varumärkespositionering.

Med vår elbilsladdning kan två bilar laddas vid samma laddare samtidigt. Laddaren levereras med ladduttag Typ 2 (standard inom EU) eller med fast spiralkabel med kontakt för antingen Typ 1 eller Typ 2. Läs mer om kontakter för normalladdning nedan.

För att kunna erbjuda våra laddtjänster har laddarna utrustats med RFID-läsare, energimätare, modem för kommunikation och elektronik för styrning. Laddstationerna kan kopplas till vår övervakningscentral och till olika karttjänster för att hitta och se status på elbilsladdarna.

Kontakter för elbilsladdning

Det finns två olika kontakter för normalladdning av elbilar, Typ 1 och Typ 2. Amerikanska och asiatiska bilar har oftast Typ 1, medan Typ 2 är standard inom EU. Om laddaren har ett uttag måste kunden ha med sig en egen Typ 2-kontakt som i andra änden har den typ av kontakt som passar din bil.

På webbplatsen www.emobility.se kan du läsa mer om laddstationens kontakter och fordonens kontakter.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]