Till startsidan
Translate

Lär känna din gaspanna

Illustration: kock med gasspis

Gas sätter guldkant på vardagen

Att värma upp ditt hus med hjälp av gas har flera fördelar. Med en gasspis kan du flambera, woka och laga mat som en riktig stjärnkock. Finesser som terrassvärme, gasbrasa och gasgrill kommer garanterat höja mysfaktorn där hemma.

Dessutom är gas enkelt, driftsäkert och miljövänligt!

 

Var med i omställningen till ett fossilfritt gasnät!

Illustration: matavfallMed biogas kan gamla bananskal, kaffesump och avloppsslam omvandlas till hållbart drivmedel och bränsle. För att bidra till en hållbar utveckling rekommenderar vi att du tecknar ett gashandelsavtal med 100 % biogas.

På Källby avloppsreningsverk i Lund skapar vi lokalproducerad biogas med hjälp av Lundabornas avloppsvatten. Slammet avskiljs från vattnet och det får sedan rötas i en månad. I rötningen bildas biogas som sedan leds vidare ut på gasnätet.

 

Ett par tips på vägen

Teckna ett serviceavtal

Se till att din gaspanna mår bra med ett serviceavtal. När du tecknar ett serviceavtal kommer vi hem till dig på regelbundna besök för att rengöra gasbrännaren och kontrollera pumpar och ventiler. Dessutom får du rabatt på material och arbetstid om något oväntat fel skulle uppstå mellan två servicebesök.

Läs mer och teckna serviceavtal här.

Kontrollera hur gammal din gaspanna är

Illustration av en klockaGaspannor har en lång livslängd men precis som de flesta andra ting har de ett bäst före-datum. Faktorer som förbrukning, pannmodell och hur ofta den tidigare blivit servad avgör skicket på din panna. Man brukar säga att en gaspanna fungerar optimalt de första 10-15 åren, men om du servar den regelbundet kan en panna hålla i över 20 år.

 

Bra att komma ihåg

  • Anlita alltid en auktoriserad installatör för gasrelaterade tjänster i ditt hem
  • Se till att hantverkare är medvetna om att det finns gas i hemmet
  • Se till att gasmätare och avstängningsventil inte är blockerade
  • Se till att gaspannan och andra gasapparater får regelbunden service

Kontakta oss på 020-55 66 00 om du känner gaslukt. Vi har beredskap dygnet runt.

Denna lista finns även i en utskriftsvänlig version. Ladda gärna ner, skriv ut och sätt på din gaspanna!


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]